Alles wat je moet weten over het afsluiten van een lening voor een auto

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een auto, terwijl het toch een ontzettend grote uitgave is. De aanschaf van een auto is niet de enige uitgave, een auto heeft hiernaast nog veel meer andere kosten. Denk bijvoorbeeld een aan de wegenbelasting of de kosten voor tanken. Toch is het tegenwoordig erg handig om een auto te hebben. Je kunt je makkelijk vervoeren, wat tegenwoordig erg belangrijk is nu overal in Nederland leuke plekken zijn. Wanneer je niet in één keer het geld hebt om een auto te kopen, kun je een lening hiervoor afsluiten. Je kunt je auto financieren op veel verschillende manieren, met allemaal hun eigen voorwaarden. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het afsluiten van een lening voor een auto, zodat jij de lening kunt kiezen die past bij jouw situatie.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is eigenlijk hetzelfde als een hypotheek, maar dan voor een auto in plaats van een huis is dit geval. Wanneer je een lening afsluit maak je verschillende afspraken met de bank. Je spreekt een bepaalde looptijd af, een maximaal leenbedrag en een rentepercentage waartegen je dit doet. Een regel hierbij is wel dat afgeloste bedragen niet opnieuw opgenomen kunnen worden. Hierdoor weet je zeker dat aan het einde van de looptijd je de auto hebt afbetaald  en je niet in de geldproblemen komt. Ook is het oversluiten lening voor de looptijd wellicht nog een optie, waardoor de nog voordeliger uit bent.

Private lease

Een andere manier om een auto te hebben, zonder dat je geld hebt voor deze investering, is door het kiezen voor private lease. Bij private lease betaal je elke maand een vast bedrag aan een leasemaatschappij. Hiervoor een ruil mag je een auto van de leasemaatschappij gebruiken. Het fijne aan private lease is dat veel kosten bij het maandelijkse bedrag zijn inbegrepen. Zo kost het je niks als de auto onderhoud nodig heeft en zitten ook de kosten voor de wegenbelasting in dit bedrag. De auto is aan het einde van de looptijd echter niet van jou. Uiteindelijk geef je dus een hoop geld uit, zonder dat je hier blijvends iets voor terugkrijgt. Het is dus niet een investering die je later terug kunt verdienen, Wel brengt private lease ontzettend veel gemak met zich mee en zijn er veel onvoorspelbare kosten die in rekening worden gebracht bij de leasemaatschappij in plaats van bij jou. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.