Hypotheekrente 30 jaar vast

Als je een hypotheek wil gaan afsluiten, dan kies je een rentevaste periode. Dit houdt in dat tijdens die periode het rentetarief wat je hebt afgesproken vast blijft staan. Wil je bijvoorbeeld een hypotheekrente 30 jaar vast? Dan blijft het rentetarief 30 jaar lang vaststaan. Als de rente tussendoor dan stijgt, verandert er niets voor jou. Het is wel zo dat hoe langer de looptijd is, hoe hoger het rentetarief is. Een hypotheekrente 30 jaar vast kan in veel gevallen een goede optie zijn, omdat de looptijd van een hypotheek ook bijna altijd 30 jaar lang is. De hypotheek zou dan dezelfde looptijd hebben als de rentevaste periode. Maar hoe weet je nou of het handig is om een hypotheekrente 30 jaar vast af te sluiten?

Rente 30 jaar

Als je het lastig vindt om te bepalen welke rentevaste periode bij jouw situatie past, dan is het handig om een hypotheekadviseur om hulp te vragen. Hij weet namelijk precies naar welke factoren er gekeken moet worden om de juiste rentevaste periode af te sluiten. Je moet namelijk rekening houden met een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld het hypotheekbedrag. Als je bijvoorbeeld het maximale leent, dan is het vaak beter om een lange rentevaste periode af te sluiten. Daarnaast ga je bekijken hoelang je verwacht in de woning te gaan wonen. Het is uiteindelijk vaak ook mogelijk om de lening mee te nemen naar de volgende woning. Echter is dit vaak niet de voordeligste optie. Ook kijkt de hypotheekadviseur naar de rentestructuur van dat moment. Hiermee berekent hij welke rentevaste periode het beste is. Wist je dat je je hypotheek ook online kan berekenen?

Hypotheek berekenen

Het is gemakkelijk om online je hypotheek te berekenen. Dit kan namelijk via een tool, waarbij je invult wat je bruto-inkomen per jaar is, wat je leeftijd is en of je een partner hebt. Vervolgens kun je je hypotheek berekenen. Dit is echter wel een globale inschatting. Zoals hierboven genoemd moet er natuurlijk naar veel meer factoren worden gekeken om de hypotheek te berekenen, maar in ieder geval kan je er nu wel een beeld van krijgen. Wil je gelijk zeker weten hoeveel je maximaal kan lenen? Dan is het mogelijk om direct een afspraak te maken met een hypotheekadviseur. Dit kan vaak via de website waar je een hypotheek kan berekenen. Een afspraak kan vaak op locatie, maar kan bijvoorbeeld ook telefonisch.