uw agenda gebruiken om uw schrijven te verbeteren

Schrijfhulp: je agenda moet je gebruiken om je schrijfvaardigheid te verbeteren

Veel van mijn studenten halen aan het begin van het semester hun schouders op als ik zeg dat tijd hun beste vriend is. Net als mijn studenten worstelen te veel schrijvers met hun schrijven omdat ze tijd beschouwen als een woord van vier letters. Tijd is echter niet de vijand als je leert om er verstandig mee om te gaan. Tijd kan enorm helpen als je schrijft als je vooruit plant. Een verstandig gebruik van uw tijd is een proces in drie stappen.

Gun uzelf eerst voldoende tijd om te leven met het idee waarover u wilt schrijven. Niet schrijven. Geef jezelf toestemming om aantekeningen te maken, maar het is het verstandigst om gewoon deze papieren (of handgeschreven) aantekeningen te maken. U wilt uw muze, uw onderbewustzijn, uw hersenen of welk deel van u dat uw zware werk doet als het gaat om schrijven, tijd geven om te werken. Ga gedurende deze tijd gewoon door met uw normale leven en werk aan andere taken, schrijven en anderszins. U hoeft geen tijd in te plannen om gewoon aan uw toekomstige schrijftaak te denken. Het is aan de gang of u er al dan niet op let. Maar elke dag die u zich voor dit proces kunt geven, bespaart u later veel tijd, energie en pijn. Geloof me. Ik ben daar geweest en ik weet waarover ik spreek.

Ten tweede, als je je hersenen wat tijd hebt gegeven om je ruwe ontwerp (of in ieder geval de botten ervan) uit te werken, dan is het tijd om te beginnen met schrijven. Maar voordat u begint met schrijven, moet u een schema voor uzelf uitwerken. Stel doelen en beperkingen en houd je eraan. Misschien schrijf je voor een bepaalde tijd of stel je liever een bepaald aantal pagina’s in voor je doel. Op sommige dagen zal het moeilijk zijn om je doel te bereiken en op andere dagen zal het bijna pijnlijk zijn om te stoppen wanneer je je quotum hebt bereikt, maar na verloop van tijd zullen je hersenen en schrijfspieren aan het doel gewend raken en zal het schrijven gemakkelijker en sneller gaan .

Ten derde, en dit is waar je je agenda moet uittrekken, moet je je planning plannen, zodat je voldoende tijd hebt voor die eerste periode van denken, een werkbaar schrijfschema en tijd voor concepten en tijd voor pauzes tussen concepten . Schrijven en reviseren door middel van meerdere concepten is een van de essentiƫle punten voor het verbeteren van uw schrijfproduct, maar als u niet voldoende tijd tussen die concepten houdt, kunt u net zo goed helemaal geen moeite doen met concepten. Je moet je hersenen de tijd geven om te rusten en je moet jezelf enige afstand gunnen van de oorspronkelijke creatie.

Tijd is de beste vriend van een schrijver, maar alleen als je voldoende vooruit plant om tijd te hebben om te leven met je schrijfidee, een werkbaar schema te plannen en jezelf tijd te gunnen tussen de concepten. Je agenda tevoorschijn halen en een schrijfschema plannen, kan de grootste stap zijn die je neemt om je schrijven te verbeteren.